Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Jóváhagyták a helycserét

MTI Fotó: Kovács Tamás

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség zöld utat adott a Magyar Olimpiai Csapat azon kérésének, hogy a kajak-kenu csapatban Molnár Péter és Tótka Sándor képviselje a magyar színeket a riói olimpián Horváth Bence és Szomolányi Máté helyett.

Ennek megfelelően a férfi K-1 200 méteres versenyszámban Molnár Péter ül majd hajóba, míg K-2 200-on a tavalyi világbajnok páros, Molnár Péter és Tótka Sándor duó.
Molnár Péter éjszaka kapta a számára kedvező hírt. „Álmodom, vagy sokkot kaptam? Nem is tudom, erre mit mondjak.

Mérhetetlen boldogság. Nem is érdekes a tegnapelőtt, a tegnap, hogy milyen úton jutottunk ki Rióba, most már csak előre tekinthetünk, a holnap van, és mindent bele kell adnunk. Más célunk nem lehet az olimpián, mint az aranyérem. De két lábbal állunk a Földön. Tavaly világbajnokok lettünk, egy döntős helyezés a minimum, és az olimpián pedig bármi megtörténhet! A döntőben már minden jó helyezés ajándék…” – mondta a kajakos.

Az ifjúsági olimpiai bajnok Tótka Sándor is nagyon boldog. „Ifi olimpián már voltam, még Szingapúrban, 2010-ben, de a felnőttek olimpiáján még nem. Sejtem, milyen lehet… Nem lehet más a célunk, mint, hogy minél gyorsabbak legyünk Rióban, és abból bármi is lehet. Eredményre nem szeretnék tippelni, a döntőben azonban ott a helyünk!”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top