Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Katinka Hosszu)

Hosszú a második szakaszban is fölényes diadalt aratott

Fotó: Facebook (Katinka Hosszu)

Hatalmas fölénnyel nyerte a úszók rövidpályás világkupa-sorozatának második szakaszát is Hosszú Katinka, amiért plusz 50 ezer dollár (13 millió forint) jutalommal is díjazzák. Már az összesített pontversenyben is győztesnek tekinthető a magyar klasszis, hiszen már közel 500 ponttal vezet a második Jeanette Ottesen előtt.

A kilenc állmásos vk-sorozatot három etapra osztotta a nemzetközi szövetség (FINA), s minden szakaszt külön is díjaz. Hosszú az első három versenyben is a legjobb volt, s most a második, Peking, Dubaj, Doha-szakaszt is toronymagasan nyerte.

A FINA hétfői közlése szerint ez utóbbit 405 ponttal zárta, míg a második dán Jeanette Ottesen 168-at gyűjtött. A sorozat másik magyar női versenyzője, Jakabos Zsuzsanna az ötödik lett a második szakaszban, ami 10 ezer dollárt (2,7 millió forintot) ér.

A harmadik, utolsó etap október 21-én Szingapúrban kezdődik, majd Tokió érintését követően október 30-án Hongkongban zárul.

Hosszú Katinka összetettben 783 ponttal áll az első helyen, mögötte Ottesen 309-cel a második. Az összetett sikerért 100 ezer dollár (27 millió forint) jár.

A kilenc állomásos sorozat összdíjazása 2,178 millió dollár (595 millió forint).

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top