Keresés
Close this search box.
um5 7834gtj trofeo

Döntőben a világ legtradicionálisabb gokart versenyén

Tavaly pont ezen a különleges, tradicionális versenyhétvégén debütált az OK Junior kategóriában a Hungarian Motorsport Academy fiatal versenyzője, aki idén már egyenes ágon menetelt a döntőig.

Nagyon bíztatóan kezdődött Gender Tamás Junior számára az 51. Trofeo delle Industrie az első napon, ahol az OK Junior kategóriában, a szabadedzésen csoportjában az első ötben, az időmérőn pedig a hetedik helyezéssel bőven a TOP tízbe, az élmezőnybe kvalifikálta magát. Lonato-ban a gyári csapatok tradicionális versenyén a B csoportba került és a tizedik helyről rajtolt a fiatal magyar gokartos, aki nehéz időjárási körülmények között, nagy csaták után a hetedik helyen zárt. A Forza Racing versenyzője szombaton a warm up-pal és az előfutamokkal folytatta a versenyhétvégét Lonato-ban. A Forza Racing OK Junior kategóriás magyar versenyzője a következő futamon nagyon jó tempót tudott menni és már az előtte lévőkkel kezdett volna csatázni, mikor egy rajta kívül álló műszaki hiba miatt a futam feladására kényszerült. Ennek ellenére az előző verseny eredményei alapján motiváltan várta a rajtot a vasárnapi elődöntőben, a South Garda Karting-on.

A hétvégén már az elődöntőben látszott, hogy a Hungarian Motorsport Academy által támogatott fiatal magyar gokartosnak a döntőben a helye. A huszonharmadik helyről rajtolt, majd feljött a tizedik helyig és végül a tizenharmadik helyen zárta az elődöntőt. A döntőbe  stabilan jutott be annak ellenére, hogy öt másodperces büntetést kapott. Ott nagyot csatázott, de sajnos a verseny vége előtt azonban egy nagy baleset miatt hat ellenfelével együtt kiesett a versenyből. Szerencsére nem szenvedett komoly sérülést a nagy ütközés során. Mindezzel együtt a tradicionális versenyhétvégén elért kiváló részeredmények ismét nagyszerűen megmutatták, hogy folyamatosan számolni kell vele a kategória élmezőnyében.

A HMA fiatal versenyzője legközelebb a WSK Euro Series jövő heti sarnói fordulóján áll rajthoz, de addig is ezúton is köszöni csapatának, a Forza Racingnek és a Machac Motors-nak a versenyképes technikát, amellyel a Trofeo delle Industrie-n versenyezhetett.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top