Ismét hoztam 3 nagyszerű receptet, melyeket nagyon gyorsan el tudunk készteni és a diétánkba is beilleszthető. Friss zöldségekkel, ropogós köretekkel, illatos fűszernövényekkel tegyük színessé az estéket, és vendégeljük meg vele a családot. Ezek a fogások gyorsan készen vannak és nem kell hozzá extra ügyesség, ezáltal bárkit elvarázsolhatunk ezekkel a remek receptekkel. Garantált a siker.
Zöldségnyárs friss zöldfűszerekkel
Hozzávalók:
- 1 db répa
- 1 db cukkíni
- 2 db lilahagyma
- 3 db színes kaliforniai paprika
- 2 koktélparadicsom
- 3-4 ek olíva olaj
- petrezselyem
- bazsalikom
- majoranna
- só
Mossuk meg a zöldségeket alaposan, majd hámozzuk meg a répát és pucoljuk meg a hagymát. A paprikákat vágjuk félbe és szedjük ki a magházát. Vágjuk egyforma darabokra a zöldségeket, és tűzzük őket egy hurkapálcára. Az olíva olajat keverjük össze a zöldfűszerekkel. Sózzuk, majd csurgassuk rá az olajat. Tegyük a sütőbe vagy a grillrácsra, és pirítsuk meg.
Friss lencsesaláta
Hozzávalók:
- 1 konzerv lencse
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db kígyóuborka
- 1 db gránátalma
- menta
- só
- petrezselyem
- 2 db paradicsom
- fél citrom leve
- 1 db alma
A lencséről öntsük le a levet, mossuk meg és halmozzuk egy tálba. Mossuk meg a paprikát, az uborkát, a paradicsomot és az almát, majd vágjuk fel kis darabokra és mehet a tálba. A gránátalmából szedjük ki a magokat, és öntsük a tálba. Sózzuk, szórjuk meg az aprított mentával, majd öntsük rá a fél citrom levét, és forgassuk össze az egész egyveleget. A tetejére petrezselymet szórjunk. Díszítésként 1-2 szelet narancsot is tehetünk a tál szélére.
Füstölt sonka fűszervajjal
Hozzávalók:
- 150 g főtt füstölt sonka
- 2 db kisebb burgonya
- vaj
- zöldsaláta
- paradicsom
- bazsalikom
- só
- bors
- fokhagyma
- balzsamecet
- zöldfűszerek
Vehetünk már készen főtt, füstölt sonkát, de magunk is meg tudjuk főzni. Ha az utóbbit választjuk, a sonkát annyi hideg vízbe tesszük főni, hogy kellemesen ellepje. Fűszerezzük a vizet borssal, fokhagymával, majd lefedve lassan főzni kezdjük. Kuktában is készíthetjük, így gyorsabban megpuhul. A vajat olvasszuk meg annyira, hogy folyós legyen, majd keverjük hozzá az aprított zöldfűszereket, melyek lehetnek a következők: majoránna, bazsalikom, oregánó, petrezselyem, tárkony. Keressünk egy téglalap alakú formát, amibe helyezzünk fóliát és keverjük bele a vajat, majd tegyük a hűtőbe. Közben mossuk meg a burgonyát, vagdossuk be, sózzuk és tegyük be a sütőbe sülni 160 fokon. A zöldségeket aprítsuk fel, majd öntsük nyakon balzsamecettel. A kész sonkát szeleteljük fel, fűszerezzük, ha szükséges, és tálaljuk fűszervajjal.
Jó étvágyat!
Szerző és fotók: Palkó Noémi
Szólj hozzá