Keresés
Close this search box.
zöldségnyárs

3 gyors és könnyű vacsoraötlet

Ismét hoztam 3 nagyszerű receptet, melyeket nagyon gyorsan el tudunk készteni és a diétánkba is beilleszthető. Friss zöldségekkel, ropogós köretekkel, illatos fűszernövényekkel tegyük színessé az estéket, és vendégeljük meg vele a családot. Ezek a fogások gyorsan készen vannak és nem kell hozzá extra ügyesség, ezáltal bárkit elvarázsolhatunk ezekkel a remek receptekkel. Garantált a siker.

Zöldségnyárs friss zöldfűszerekkel

Hozzávalók:

  • 1 db répa
  • 1 db cukkíni
  • 2 db lilahagyma
  • 3 db színes kaliforniai paprika
  • 2 koktélparadicsom
  • 3-4 ek olíva olaj
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • majoranna

Mossuk meg a zöldségeket alaposan, majd hámozzuk meg a répát és pucoljuk meg a hagymát. A paprikákat vágjuk félbe és szedjük ki a magházát. Vágjuk egyforma darabokra a zöldségeket, és tűzzük őket egy hurkapálcára. Az olíva olajat keverjük össze a zöldfűszerekkel. Sózzuk, majd csurgassuk rá az olajat. Tegyük a sütőbe vagy a grillrácsra, és pirítsuk meg.

lencsesaláta

Friss lencsesaláta

Hozzávalók:

  • 1 konzerv lencse
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db gránátalma
  • menta
  • petrezselyem
  • 2 db paradicsom
  • fél citrom leve
  • 1 db alma

A lencséről öntsük le a levet, mossuk meg és halmozzuk egy tálba. Mossuk meg a paprikát, az uborkát, a paradicsomot és az almát, majd vágjuk fel kis darabokra és mehet a tálba. A gránátalmából szedjük ki a magokat, és öntsük a tálba. Sózzuk, szórjuk meg az aprított mentával, majd öntsük rá a fél citrom levét, és forgassuk össze az egész egyveleget. A tetejére petrezselymet szórjunk. Díszítésként 1-2 szelet narancsot is tehetünk a tál szélére.

sonka fűszervajal

Füstölt sonka fűszervajjal

Hozzávalók:

  • 150 g főtt füstölt sonka
  • 2 db kisebb burgonya
  • vaj
  • zöldsaláta
  • paradicsom
  • bazsalikom
  • bors
  • fokhagyma
  • balzsamecet
  • zöldfűszerek

Vehetünk már készen főtt, füstölt sonkát, de magunk is meg tudjuk főzni. Ha az utóbbit választjuk, a sonkát annyi hideg vízbe tesszük főni, hogy kellemesen ellepje. Fűszerezzük a vizet borssal, fokhagymával, majd lefedve lassan főzni kezdjük. Kuktában is készíthetjük, így gyorsabban megpuhul. A vajat olvasszuk meg annyira, hogy folyós legyen, majd keverjük hozzá az aprított zöldfűszereket, melyek lehetnek a következők: majoránna, bazsalikom, oregánó, petrezselyem, tárkony. Keressünk egy téglalap alakú formát, amibe helyezzünk fóliát és keverjük bele a vajat, majd tegyük a hűtőbe. Közben mossuk meg a burgonyát, vagdossuk be, sózzuk és tegyük be a sütőbe sülni 160 fokon. A zöldségeket aprítsuk fel, majd öntsük nyakon balzsamecettel. A kész sonkát szeleteljük fel, fűszerezzük, ha szükséges, és tálaljuk fűszervajjal.

Jó étvágyat!

Szerző és fotók: Palkó Noémi

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top