blank

Olcsó és szórakoztató tevékenységek az egészséged és fittséged javítására, amikhez nem kell edzőterem

blank

Ahhoz, hogy a testmozgásból származó egészséges előnyöket élvezhessük, nem is kell olyan sok, mint gondolnád, és ennek nem is kell egy vagyonba kerülnie.

Ha hetente legalább 150 percnyi közepes mértékű testmozgást végzünk, az elegendő ahhoz, hogy mindig fittnek és egészségesnek érezzük magunkat. Ha úgy érzed, hogy az edzőterem nem neked való, sok olyan olcsó tevékenység van, amit saját magadban végezhetsz, és amik formába hozhatnak.

Találj valamit, amit szeretsz csinálni, és amit könnyen bele tudsz építeni az életmódodba, vagy, amit bele tudsz építeni egy olyan dologba, ami már a rutinod részét képezi.

Itt van néhány tipp, hogy hogyan válhatsz aktívvá olcsón és könnyen.

Gyaloglás

A gyaloglás a testmozgásnak az egyik legjobb formája, mivel olcsó, és a legtöbb ember számára elérhető. Sokkal könnyebb többet gyalogolni, mint gondolnád. Közösségi dologgá is teheted, ha az egyik barátoddal gyalogolsz, vagy, ha csatlakozol egy gyalogló csoporthoz.

A gyaloglás serkenti a szív- és érrendszert: a szívet, a tüdőt és a vérkeringést. Az alsó izmokat is erősíti, beleértve a lábakat és a csípőt is. 

Olvass többet az egészségesebb életért való gyaloglásról, ideértve a tippeket is, amik arról szólnak, hogy hogyan gyalogolj, hogy erősítsd az egészséged, hogy hogyan lehet a gyaloglást szórakoztatóvá tenni, és hogy hogyan maradj motivált.

Az ingyenes Active 10 alkalmazást is kipróbálhatod, ami egy napi 10 perces fürge gyaloglást segít neked a szokásoddá tenni.

Otthoni gyakorlatok

Égess kalóriát, fogyj le, és érezd nagyszerűen magad a 10 perces otthoni edzésprogramunkkal:

  • o edzd a szívedet és a tüdődet egy 10 perces, otthoni kardio edzéssel
  • o hozd magad formába egy 10 perces, otthoni tonizáló edzéssel
  • o égesd el a zsírt a pocakodról, a csípődről, a combodról és az ülepedről az otthoni, 10 perces láb, fenék és pocak edzéssel
  • o szabadulj meg a megereszkedett fenéktől a 10 perces feszes fenék edzéssel
  • o erősítsd a hasizmaidat a 10 perces hasizom edzéssel
  • o száműzd a petyhüdt felkarokat a 10 perces felkar edzéssel

Kerékpározás

A kerékpározás egy aerobic gyakorlat, ami az alsó testet és a szív-érrendszert dolgoztatja meg. Ha rendszeresen szeretnél kerékpározni, akkor legyen biztos, hogy a bicikli a megfelelő méretű, és hogy a nyereg és a kormány a magasságodnak megfelelően van beállítva.

Ahogy a futást és a gyaloglást, úgy a kerékpározást is közösségi tevékenységgé lehet tenni, ha barátokkal, családtagokkal vagy egy kerékpáros csoporttal tekersz.

Úszás

Az úszás a harmadik legnépszerűbb testmozgás-forma az Egyesült Királyságban, a gyaloglás és a futás után. A legtöbb uszoda szokott órákat kínálni kezdőknek vagy olyanoknak, akik fejlődni szeretnének. Az úszás az egész testet megmozgatja, és nagyszerű módja annak, hogy megerősödjünk és fitté váljunk. Néhány hossz leúszásában az izomcsoportok többsége részt vesz. Ha gyorsítod a tempót, azzal aerobic edzést is végzel.

Az úszás lefogyni is segíthet, ha állandó és folyamatos tempóban úszol az edzés alatt. Beléphetsz egy úszó klubba, vagy beiratkozhatsz uszodai edzésre is, mint például az aqua aerobics.

Tánc

A tánc minden korosztályban népszerű. Ez egy ügyességet igénylő tevékenység, de a legtöbb stúdió szokott órákat kínálni mindenféle szintű képességgel bíró ember számára.

A tánc egy aerobic tevékenység, ami az ember egyensúly- és koordinációs érzékét fejleszti. Minden korosztályú, alakú és méretű ember is csinálhatja.

Némi fájdalom van edzés után?

Lehet, hogy izomlázad van edzés után, mivel valószínűleg már hosszú ideje nem edzettél. Megpróbálhatsz fájdalomcsillapítót bevenni, vagy egy alternatív gyógyszert is kipróbálhatsz a fájdalom csillapítására, például a Cibdol-tól a cbd-olajat, amelyről ismert, hogy fájdalomcsillapító és alvásjavító hatással rendelkezik.

Tölts le fitnesz appokat

Abból kifolyólag, hogy a világ wellnessre hajt, rengeteg olyan fitnesz alkalmazás tűnik fel mindenhol, ami segít nyomon követni, hogy mennyit értél el a kitűzött céljaidból, és ami segít különféle célok felé törekedni. Számos alkalmazás jó arra, hogy besuvasszunk egy rövid edzési időt otthon, és csak helyre a padlón és egy tréninggatyára van szükség, hogy álomtestet dolgozz ki magadnak ezeknek az alkalmazásoknak a fantasztikus (és kimerítő) edzésprogramjaival.

Álló hasizomedzés

Felejts el mindent, amit a hasizomgyakorlatokról tudsz: nem kell vég nélkül felülésezned a padlón ahhoz, hogy hatkockás hasad legyen. Ezek az álló hasizom rutinok az egész törzsedet erősítik és a szív-érrendszert is megdolgoztatják.

Ülő jógaedzés

Engedd ki a feszültséget a végtagjaidból ezzel az ülő jógarutinnal, amit a nap folyamán bármikor csinálhatsz, még munkában is az íróasztal mögött. Mindegyik mozdulatot lassan és finoman csináld, és lélegezz egyenletesen mélyeket.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top