Keresés
Close this search box.
Fotó: H-Moto Team

Kakuszi Ádám újabb bravúros pontszerzése

Fotó: H-Moto Team

A H-Moto Team csapata ez elmúlt hétvégén is ott volt a versenypályán, mégpedig Brno-ban, ahol a MotoGP sztárjai előtt, a világbajnokság betétfutamaként álltak rajthoz az ADAC Junior Cup ifjú tehetségei. A csapat 15 éves tehetsége, Kakuszi Ádám ezúttal is remekül helyt állt, hiszen a 16. rajthelyről indulva végül a 11. helyen végzett, megismételve a Sachsenringen bemutatott bravúros pontszerzését. A csapat azonban nem pihenhet, hiszen a hétvégén Ádám – szintén a MotoGP sztárjai előtt – Spielbergben, míg Kovács Bálint 11-én a Hungaroringen, a Magyar Bajnokság következő fordulójában gurul pályára. Utóbbi helyszín azért is fontos a csapat életében, hiszen a verseny helyszínén rendezik meg a H-Moto napot.

A H-Moto Team ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám az elmúlt hétvégén folytatta szereplését az ADAC Junior Cup sorozatban. A világ egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnye újra a MotoGP mezőnyével együtt, ezúttal Brno-ban állt rajthoz. A 15 éves motoros újfent bebizonyította, milyen jótékony hatással vannak rá a világ legjobbjai, hiszen sikerült megismételnie a Sachenringen nyújtott teljesítményét, azaz ismételten az öt pontot jelentő 11. helyen intették le a futam végén. Ugyanakkor megjegyzendő, hogy Ádám most a 16. rajthelyről tört előre – ugyanis ezt a pozíciót szerezte meg az időmérőn –, ám végül öt helyet tudott versenykörülmények között javítani. A 15 éves tehetség azonban nem ülhet a babérjain, hiszen ezen a hétvégén is motorra kell ülnie: ezúttal Spielbergben folytatódik a sorozat, ráadásul zsinórban harmadszor a MotoGP betétfutamaként.

„Mindig feldob, ha a világ legjobbjai előtt motorozhatok. Az edzéseken kifejezetten jól érzetem magam, ráadásul a második időmérő végére a tavalyi legjobb köridőmhöz képest több mint két másodpercet tudtam javítani. A versenyen végig egy ötös bolyban csatáztam, amiből most a lehető legjobban jöttem ki, hiszen a verseny utolsó kanyarjában még előzni tudtam egyet, így sikerült beállítanom az idei legjobb eredményemet, azaz ismét a 11. helyen zártam. Külön öröm a számomra, hogy az utolsó körben, valamennyi szektorban a legjobbamat értem el, és csak négy tizeddel maradtam el az időmérős legjobbamtól. Lélekben már most készülök a hétvégi versenyemre, hiszen újfent a MotoGP betétfutamaként lesz Spielbergben megrendezve a következő futamunk, remélem, ott sem fogom alább adni” –mondta Kakuszi Ádám.

A csapat életében most jön el az egyik – ha nem a legfontosabb – hétvége, hiszen a Hungaroringen egyrészt folytatódik a Magyar Bajnokság, ahol Kovács Bálint ismét győzni szeretne az idénynyitóhoz hasonlóan az ezresek között, másrészt a verseny helyszínén tartja a magyar csapat az immáron hagyománnyá vált H-Moto Napot. Utóbbin véradással is szeretnék segíteni a bajba jutottakat, illetve szeretnék vendégül látni leghűségesebb szurkolóikat, hogy aztán közösen drukkoljanak Bálint sikeréért.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top