Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Veszprém Handball Team)

Ismét hétméteresekkel jutott döntőbe a Veszprém

Fotó: Facebook (Veszprém Handball Team)

A címvédő Telekom Veszprém a tavalyihoz hasonlóan idén is hétméteresekkel győzte le a fehérorosz – ezúttal házigazda – Meskov Breszt együttesét a férfi kézilabda SEHA Liga pénteki elődöntőjében.

A magyar csapatból a betegségből lábadozó Ivan Sliskovic mellett Marko Kopljar, Chema Rodriguez és Ancsin Gábor hiányzott.

Jól kezdte a találkozót a Veszprém, és fokozatosan ellépett a hazaiaktól (4-7), a Meskov a magyar válogatott Jamali Iman góljaival tartotta magát. Az iráni születésű balátlövő rendkívül motiváltan kézilabdázott, hiszen a Veszprém kölcsönjátékosaként szerepel Fehéroroszországban.

A házigazdák előbb egyenlítettek, majd átvették a vezetést (9-8), és bár kisvártatva ismét a magyar együttes állt jobban, a kiegyenlített játékot hozó első félidő után döntetlen volt az állás (14-14).

A szünet után Siarhiej Silovic találataival meglépett a Meskov (18-15), a veszprémiek ekkor Momir Ilic vezérletével igyekeztek tartani magukat. Gasper Marguc két góljával egyenlített, Renato Sulic jóvoltából pedig ismét – a második felvonásban először – vezetett a címvédő (22-23), de a szerb Rastko Stojkovic irányításával újra egyenlítettek a fehéroroszok.

A kiélezett hajrában nem született döntés (29-29), így a két csapat tavalyi elődöntőjéhez hasonlóan ezúttal is hétméteresekkel dőlt el a továbbjutás. Hazai részről Makszim Babicsev lövését Mirko Alilovic, a 215 centiméter magas lett Dainis Kristopans kísérletét pedig Mikler Roland hárította, és mivel a veszprémiek közül csak Marguc hibázott, a magyar csapat jutott a fináléba.

A fehérorosz együttes – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa a rendes játékidőben Stojkovic volt nyolc találattal, Jamali hét góllal zárt.

Férfi SEHA Liga, elődöntő:
Telekom VeszprémMeskov Breszt 33-31 (fehérorosz) (14-14, 29-29) – hétméteresekkel

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top