Fotó: Facebook (Golden State Warriors)

Új rekordot állított fel Stephen Curry

Fotó: Facebook (Golden State Warriors)

A címvédő Golden State Warriors magabiztos győzelmet aratott az Orlando Magic otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján, Stephen Curry, a ligaelső oaklandiak sztárjátékosa pedig rekordot állított fel.

Az NBA honlapjának beszámolója szerint az elmúlt szezon alapszakaszának legértékesebb játékosa (MVP) 51 pontot szerzett a mérkőzésen, közte 10 hárompontost, ezzel sorozatban 128. összecsapásán értékesített legalább egy triplát, amivel megjavította Kyle Korver csúcsát, aki a 2013/2014-es idényben döntötte meg az előzőleg 17 évig fennálló rekordot. Érdekesség, hogy Curry úgy lépte át a félszáz pontot a találkozón, hogy egyetlen alkalommal lépett a büntetővonal mögé, ilyenre pedig még nem volt példa az NBA történetében. A 27 éves sztárjátékos a mostani szezonban már harmadik alkalommal dobott legalább ötven pontot, erre legutóbb LeBron James és Dwyane Wade volt képes még a 2008/09-es idényben.

Curryé mellett több emlékezetes egyéni teljesítmény volt az elmúlt játéknapon: a Houston Rocketsben James Harden 46 pontot szerzett a Portland TrailBlazers otthonában, a texasiak a harmadik negyedben 21 pontos hátrány dolgoztak le, s végül megnyerték a mérkőzést, ezzel véget vetettek a Portland hat mérkőzésből álló győzelmi sorozatának.

Russel Westbrook, az Oklahoma City Thunder játékosa 44 pontig jutott a New Orleans Pelicans otthonában, de csapata végül vereséget szenvedett.

A liga második legjobb mérlegével (49/9) rendelkező San Antonio Spurs ismét bizonyította, hogy miért az NBA legjobban védekező csapata, Gregg Popovich tanítványai ugyanis mindössze 78 pontot engedélyeztek a Utah Jazznek. A Spurs legutóbbi nyolc idegenbeli összecsapásából a hetedik sikerét aratta.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top