Fotó: Facebook (Budapest Honvéd FC)

Csatárokkal törne előre a Honvéd

Fotó: Facebook (Budapest Honvéd FC)

Az OTP Bank Liga nyolcadik helyéről szeretne előrébb kerülni a tabellán a Budapest Honvéd csapata, ezt pedig új játékosokkal próbálják elősegíteni.

A klub hétfői idénynyitó sajtótájékoztatóján George F. Hemingway tulajdonos arról számolt be, hogy Eppel Márton és a kongói Kadima Kabangu érkezett a gólszerzés elősegítése érdekében, míg rajtuk kívül a kárpátaljai Nagy Sándor kapus írt alá Kispestre.

„Jó lehetőség volt, hogy visszatérjek az élvonalba” – mondta a 25 éves Eppel, aki 94 NB I-es mérkőzés 13 gólt szerzett, s ezt megelőzően a másodosztályú Dunaújvárosban futballozott.

A hazája válogatottjában is bemutatkozott Kabangu a rajton biztosan nem léphet pályára, mivel Hemingway szerint papírjai csak az elkövetkezendő két hétben rendeződnek. Hozzátette, a 22 esztendős csatár ráadásul a téli felkészülés során elszenvedett sérülését követően még nem érte teljesen utol magát.

„Öt hét munka után készen állunk, hogy elkezdjük a bajnokságot. Mivel csak hat pont a hátrányunk a harmadik helyezettel szemben, így nagy lehetőség előtt állunk, hogy akár az európai porondra is kijussunk” – mondta Marco Rossi, az együttes olasz vezetőedzője, aki elárulta, Nagy Sándor érkezése ellenére a csapatkapitány Kemenes Szabolcs marad a kezdő kapus.

Heminway azt mondta, még ebben a hónapban megkezdődik a klub 4,2 milliárd forintból megvalósuló új utánpótlásközpontjának építése, amely a tervek szerint év végére készül el. Ezt követően kezdődne a Bozsik Stadion átépítése, amelyet 2017 végén, vagy 2018 elején adnának át.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top