Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (ZF - EGER Vízilabda)

Hatodik helyen zárt a BL-ben a ZF-Eger

Fotó: Facebook (ZF - EGER Vízilabda)

Hatodik lett a ZF-Eger a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, miután a hatos döntő helyosztóján kikapott a spanyol CN Barcelonetától.

Az egri együttes a búcsúzó Biros villanásával húsz másodperc után megszerezte a vezetést, a katalánok nem sokkal később egyenlítettek. A magyar bajnoki ezüstérmes Uros Cuckovic találatával ragadta újra magához az előnyt, bő fél perccel a negyed vége előtt a második gólját szerző Strahinja Rasovic ötméteresből volt eredményes.

A második negyed az idősebb Rasovic harmadik góljával indult, majd Martin Famera növelte kétgólosra a Barceloneta előnyét. A hátrányból Hárai Balázs fantasztikus csavarással faragott, és bár Milos Cuk találata után 4-4 állt az eredményjelzőn, a következő támadásban Strahinja Rasovic ötödik lövéséből megszerezte negyedik gólját, így a nagyszünetre egygólos vendégelőnnyel vonulhattak a csapatok.

A szünet a spanyol együttesnek tett jót: előbb Alberto Munarriz, majd Francisco Fernandez is betalált a Barcelonetából egri válasz nélkül, Famera újabb találata pedig azt jelentette, hogy tíz perccel a vége előtt négygólos hátrányban volt az Eger.

A záró felvonásban Erdélyi Balázs vette be Daniel López kapuját, ám a négygólos különbséget a következő támadásból visszaállította Munarriz. Erdélyi higgadt ziccerével két és fél perccel a végső dudaszó előtt háromra zárkózott az Eger. A Barceloneta válaszolt: Famera saját maga harmadik, csapata tizedik gólját lőtte a csereként beállt Csoma Kristófnak.

Ezzel a tavaly bronzérmes, két éve a trófeát elhódító Barceloneta zárt ötödikként a Bajnokok Ligájában, míg a legutóbb ötödik egrieknek ezúttal be kellett érniük a hatodik hellyel. A közönség hatalmas tapssal búcsúztatta Biros Pétert, aki ezen a találkozón játszotta az utolsó mérkőzését.

Eredmény, Bajnokok Ligája, az 5. helyért:
CN Barceloneta (spanyol) – ZF-Eger 10-6

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top