Keresés
Close this search box.

Óvjuk és szeressük az állatokat! Különleges kezdeményezést indított Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó

blank

Gurisatti Gréta, Európa-bajnoki bronzérmes, magyar válogatott vízilabdázó a május 15-i Állat- és növényszeretet napja kapcsán különleges közösségi média kezdeményezést indított. A kezdeményezése keretében arra buzdítja követőit, hogy osszanak meg egy képet a közösségi média felületükön, amelyen a kiskedvencükkel láthatók, ezzel felhívva a figyelmet az állatok védelmére és szeretetére.

Gurisatti Gréta, Európa-bajnoki bronzérmes, magyar válogatott vízilabdázó nemcsak a pályán törekszik arra, hogy teljesítményével példát mutasson a fiatalok számára, hanem a pályán kívül is. A sportoló a május 15-i Állat- és növényszeretet napja kapcsán különleges közösségi média kezdeményezést indít a Facebook és az Instagram oldalán, amelyben arra buzdítja követőit, hogy osszanak meg egy képet a kiskedvencükkel a saját felületükön a #begr8 #véddazállatokat #szeresdazállatokat #állatésnövényszeretetnapja hastagekkel, ezzel hívva fel a figyelmet az állatok védelmére és szeretetére.

Gréta mindennapi életében is fontos szerepet játszanak az állatok, ugyanis egy Toky névre hallgató nyuszi gazdája. „Toky különleges szerepet tölt be az életemben. Nagy csalódás volt számomra, amikor 2016-ban kimaradtam a riói Olimpiára utazó keretből, de megfogadtam, hogy nem adom fel az álmomat, és mindent megteszek azért, hogy egyszer szerepelhessek az ötkarikás játékokon. Tokyt is a következő nagy célomról, a tokiói Olimpiáról neveztem el. Azóta Toky a mindennapjaim része lett: együtt reggelizünk, játsszunk és néha még a jógában is besegít” – mesélte Gurisatti Gréta, válogatott vízilabdázó.

Az Európa-bajnoki bronzérmes játékos maga is elkötelezett a felelősségteljes állattartás mellett, amely kapcsán elmondta. „Nagyon fontosnak tartom, hogy az állatok szerető gazdik mellett élhessenek. Hiszen nemcsak Ők, de Mi is sokat kaphatunk az Ő társaságuktól, mivel a jelenlétükkel színesítik és felvidítják a hétköznapjainkat. Ennek ellenére sajnos évről évre rengeteg kisállat kerül az utcára, vagy tartják őket embertelen körülmények között.” Majd hozzátette, többek között ezért is tartotta fontosnak, hogy elindítsa a kezdeményezést a május 15-i Állat- és növényszeretet napja kapcsán, amellyel az állatok védelmére és szeretetére hívja fel a figyelmet. Emellett nem titkolt célja példát is mutatni a fiatalok számára, hogy az állatok nem játékok, ők is érző lények, akikkel felelősségteljesen és tisztelettel kell bánni. Az Állat- és növényszeretet napját 1994 óta ünnepeljük hazánkban, amelynek célja, hogy az emberek – főleg a fiatalok – elkötelezetté váljanak a növények, az állatok megóvásában és védelmében.

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top