Keresés
Close this search box.

Módosult a magyarok szerelosztása!

blank

Egy ponton módosult a szerleosztás a magyar indulóknál – derült ki a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság szerdai sajtótájékoztatóján. A pódiumedzés után megtartott eseményen elhangzott, hogy Pigniczki Fanni a szalag mellett labdával is indulhat, így ő két szerrel lép szőnyegre a Papp László Budapest Sportarénában, akárcsak Váray Míra, aki karikával és buzogánnyal versenyzik majd. Kis Alexandra esetében semmi sem változott: az MTK Budapest válogatott ritmikus gimnasztikázóját mind a négy szerrel láthatjuk majd a pénteken kezdődő és vasárnapig tartó Európa-bajnokságon. A rendhagyó sajtótájékoztató előtt az újságírók megnézték a magyarok pódiumedzését.

Dr. Körmendy-Ékes Judit, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a sportélményen túl további programokkal is kívánják szórakoztatni a közönséget. „Anélkül, hogy bármilyen konkrétumot elárulnék, kijelenthető: mindenki jól fog szórakozni az Eb ideje alatt a Papp László Budapest Sportarénában. Különösen a vasárnapi gála nyújt olyan élményt majd, amelyre sokáig emlékezni fog a közönség” – tette hozzá az elnök.

Altorjai Sándor szerint Magyarország rendezőként többször bizonyított a világversenyeken, és a hétvégén ismét bizonyítani fog. „Több, mint 34 ország versenyzői lépnek majd szőnyegre az előttünk álló hétvégén. Ekkora sportolói létszámot koordinálni, kiszolgálni nem kis feladat ilyen nagy médiaérdeklődés mellett. A szervező bizottság az elmúlt hónapokban sokat tett azért, hogy sikeres legyen ez az Európa-bajnokság” – mondta a Magyar Torna Szövetség főtitkára.

Kovács Andrea versenyigazgató beszámolt arról, hogy a résztvevők zöme már Budapesten tartózkodik. „Már csak a szomszédos országokból várunk egy-két delegációt. Csütörtökön is egész nap zajlanak majd a pódiumedzések, hogy aztán péntektől megkezdődjön a verseny. Külön hangsúlyt fektetünk a delegációkkal való kommunikációra. Egy nagyszabású orientációs értekezleten igyekszünk minden kérdésükre válaszolni majd” – összegzett a versenyigazgató.  

Deutsch-Lazsányi Erika szerint eredményes felkészülésen vannak túl a lányok. „Véleményem szerint a teljes magyar delegáció, mind a junior együttes-keziszercsapat, mind a felnőtt egyéni tornászaink maximálisan felkészültek a kontinens viadalra. Szeretnék 8+2 hibátlan gyakorlatot látni a versenyszőnyegen. Magyarországot a csapatversenyben a 10-12 helyre várom, valamint szeretnénk izgulni a vasárnapi finálé napon a junior csapatért. Hab a tortán az lenne, ha a jövő évi Európa-bajnokságra kvótát tudnánk szerezni.” – nyilatkozta Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának vezetője, az MTK Budapest szakosztályelnöke.

A magyar lányok még lélegzetüket kapkodva jöttek a hivatalos sajtótájékoztatóra, hiszen négy perccel a pódiumedzés után már „jelenésük volt” – még ők is szokták a rendkívül látványos kulisszákat és a hatalmas teret a csarnokban.

Kis Alexandra: – Elképesztő érzés volt kilépni az Arénába, már hátul alig vártam, hogy kiléphessek a versenyszőnyegre. Az elején nagyon jól ment, aztán kicsit szétestem a végére, a szalaggyakorlatom nem sikerült a legjobban – de hatalmas élmény volt. Magamtól tökéletes gyakorlatokat várok, és személy szerint nagyon örülnék, ha szombaton az esti programban, a legjobbak között szerepelhetnénk, illetve sikerülne kvótát szerezni a top 24-es Eb-re. No meg szeretném élvezni az egész versenyt.

Pigniczki Fanni: – Nagyon örülök, hogy lehetőségem lesz még egy szert bemutatni hazai közönség előtt. Mindkét gyakorlatomban velőfordultak kisebb hibák a pódiumedzésen – elég izgatott voltam és vártam, hogy elkezdhessem, de kicsit szokatlanok voltak még a körülmények.

Váray Míra: – Hátul, a gyakorlásnál nagyon jól ment, nagyon sok energiát éreztem magamban. Talán túlzottan is fel voltam pörögve, ezért csúszhattak bele rontások a pódiumedzésbe, a buzogánygyakorlatomat másodszor is meg kellett csinálnom, és érzésem szerint akkor már ki tudtam javítani a hibákat. Két szerrel nyugodtabban tudok készülni, biztosabb vagyok ebben a két gyakorlatomban. Nagyon jó a világítás, nem tűznek a szemünkbe a fényszórók, ez óriási segítség nekünk.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top