Keresés
Close this search box.
Fotó: MOKSZ.hu

Csúcsokkal hangolt a vk-ra Nagy Konrád

Fotó: MOKSZ.hu

A kínai Harpinban kezdik meg idei világkupa-idényüket a gyorskorcsolyázók. Köztük van Nagy Konrád is, aki az elmúlt hetekben négy távon összesen hét országos csúcsot ért el.

„Nagyon jól sikerült a felkészülésem” – jelentette ki Nagy Konrád, aki Calgaryban a kanadai csapattal edzett a szezonkezdetre.

A rövidpályás szakágról hosszúra váltott, a szocsi téli olimpián már utóbbiban szerepelt gyorskorcsolyázó tengerentúli nemzetközi versenyeken érte el országos csúcsait. Egy kivételtől eltekintve saját rekordjait adta át a múltnak, de a legrövidebb távon, azaz 500 méteren Baló Zsolt 2002-es idejét múlta felül, így már valamennyi számban ő tartja az országos csúcsot.

„Harpinban 1000, 1500 és 5000 méteren állok rajthoz. Továbbra is az 1500-at tekintem főszámomnak, de ezen kívül 1000 méteren is szeretnék a legjobb húsz közé kerülni ebben az idényben” – mondta Nagy Konrád, aki jövő hétvégén a naganói vk-n is indul majd.

A 24 éves debreceni sportoló a januári, minszki összetett Eb-n 500 méteren a harmadik legjobb időt érte el, márciusban pedig megnyerte 1500-on az egyetemisták és főiskolások világbajnokságát. Távlati céljai között a pjongcsangi olimpiát említette, amelyre három távon szeretne részvételi jogot szerezni, de arról még nem döntött, hogy 1000 és 1500 méter mellett az 500, vagy 5000 métert célozza meg.

A gyorskorcsolyázóknál csak a következő szezonban lehet harcba szállni a kvótákért. A nemzetközi szövetség (ISU) várhatóan nyáron határozza meg a távonkénti szintidőket, amelyek teljesítésével lehet kiharcolni a pjongcsangi részvételt.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top