Keresés
Close this search box.

„Nehéz, de csodálatos napon vagyok túl”

blank

Hétfőn 86-61 arányban újabb négy évre megválasztottak a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnökének Aján Tamást Bangkokban, a szervezet világkongresszusán. Az újraválasztott elnök elárulta: úgy ébredt, hogy élete egyik legnehezebb napja lesz, és az is volt, de csodás befejezéssel.

„Több mint négy évtizede dolgozom a súlyemelésben és a súlyemelésért, és kimondhatatlanul jól esik, hogy most ötödik alkalommal is elnökké választottak” – jelentette ki a magyar sportdiplomata, aki 1970-76 között alelnöke, 1976-tól 2000-ig főtitkára volt, azóta pedig elnöke az IWF-nek.

Nagy elismerésnek tartja, hogy további négy évre bizalmat kapott, „ráadásul 147 ország küldöttei szavazatainak meggyőző többségével” – mondta, hozzátéve, hogy ilyen kemény harc még soha nem volt a tisztségekért. A súlyemelés alulról indulva vált elismert, nagy sportággá, amit az is mutat, hogy hét elnökjelölt és hat főtitkárjelölt indult, 119-en jelentkeztek a különböző pozíciókra – emelte ki.

Arra a kérdésre, hogy mivel magyarázza sikerét, azt mondta: a jelek szerint elfogadták a programját, amelynek továbbra is kiemelt eleme a doppingellenes küzdelem. Emellett több pénzt kell adni a sportágnak, segíteni kell a kis országokat, és egyre több olyan látványos eseményre van szükség, amelyen a legerősebb súlyemelők indulnak – hangsúlyozta Aján Tamás.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top