Keresés
Close this search box.

Topformában a magyar karatésok

blank

Nyolc világbajnoki arannyal, valamint két ezüst– és hét bronzéremmel zárta a stílusirányzat Dublinban megrendezett tornáját a Magyarországi Wado-ryu Karate Szövetség 18 fős csapata, ezzel pedig összesen 17 medált szerztek, s az éremtáblázat nyolcadik helyén végeztek.

A hazai szövetség keddi beszámolója szerint az összes korosztály számára meghirdetett 6. WUKFvb-re több mint 70 szervezet közel 2300 versenyzője adta le nevezését.

A felnőtteknél a férfi formagyakorlat aranyérme mellett Pénzes Tamás megnyerte a küzdelmek csúcskategóriájának számító nehézsúly, a plusz 80 kg világbajnoki címét is, így két első helyezéssel térhetett haza Írországból. Asztalos Anett női formagyakorlatban ért el harmadik helyezést, míg Munkácsy Máté a 75 kg-os, valamint a súlycsoportoktól független nyílt küzdelmi kategóriában is bronzérmet szerzett.

A dublini világbajnokság keretében a WUKF elnöke, Liviu Crisan 7. dan fokozatról szóló diplomát adott át a Magyarországi Wado-ryu Karate Szövetség elnökének, a stíluság hazai vezető mesterének, Rostás Tibornak.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top