Keresés
Close this search box.

Magyar aranyak az olaszországi kick-box világkupán

blank

Veres Roland, Busa Andrea és Nagy Henrietta sikereit hozta a Riminiben megrendezett kick-box Világkupa, amelyen 36 ország közel 1300 versenyzője indult. A 19 éves létére világsztárnak számító Veres Roland három elsőséget szerzett, míg a két női sportoló két-két aranyérem részese volt – valamennyien a pointfighting szabályrendszerben diadalmaskodtak.

A tavalyi budapesti vb  legeredményesebb versenyzőjének bizonyult Veres Roland négy versenyszámban indult az olaszországi világkupán, és mind a négyben dobogóra állhatott. Az 57 kg-os súlycsoport mellett tatamira lépett az eggyel nagyobbak között, a 63 kilóban is: egyik kategóriában sem talált legyőzőre. Szintén győzött csapatban a Halker-Király Team  együttesével, ahol testvére, Veres Alex mellett a félig-meddig már visszavonult, kilencszeres világbajnok  Jároszkievicz Krisztián és Nagy Henrietta voltak a társai.

A csepeli kick-boxos egyetlen vereségét a súlycsoport nélküli, úgynevezett Grand Champion versenyszámban szenvedte el, ahol végül bronzérmes lett.

A hölgyeknél ugyanakkor magyar győztese lett a Grand Championnak: a nagyszabású májusi budapesti világkupa (három aranyérmével) legjobb magyarja, Busa Andrea  diadalmaskodott. A szegedi sportoló emellett súlycsoportjában, a 65 kg-ban sem talált legyőzőre.

A csapattal aranyérmet nyert  Nagy Henrietta egyéniben egy-egy arannyal és bronzzal gyarapította éremgyűjteményét.

Az utánpótlás és kezdő kategóriákat is beleértve a magyarok összességében nyolc első, öt második és hét harmadik helyezéssel zártak Riminiben.

Kick-box Világkupa, Rimini, a felnőtt magyar érmesek a haladó kategóriákban:

Pointfighting:
Férfiak:
57 kg: 1. Veres Roland
63 kg: 1. Veres Roland
Grand Champion: 3. Veres Roland

Nők:
50 kg: 2. Murvai Lívia
55 kg: 3. Murvai Lívia
65 kg: 1. Busa Andrea
70 kg: 1. Nagy Henrietta
+70 kg: 3. Nagy Henrietta
Grand Champion: 1. Busa Andrea

Csapat:
1. Halker-Király Team (Jároszkievicz Krisztián, Veres Alex, Veres Roland, Nagy Henrietta)

Zenés formagyakorlat:

Férfiak:

Kemény stílusú: 2. Puravecz Péter
Kemény stílusú fegyveres: 3. Puravecz Péter

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top