Keresés
Close this search box.
Fotó: Szekeres László

Jót tett Érdi Mária önbizalmának az olimpia

Fotó: Szekeres László

Első olimpiáján vett részt Érdi Mária, s végül a 14. helyet szerezte meg Laser Radial hajóosztályban. Nem csak saját magának, de az egész vitorlássportnak is meglepetést okozott azzal, hogy kijutott Rióba – a 18 éves lány pedig magabiztos, és érett versenyzéssel hálálta meg az őt övező figyelmet.

„Nagyon jól éreztem magam, és szerintem nagyon sok tapasztalatot szereztem, amiket majd Tokióban is hasznosíthatok” – kezdte értékelését a 18 éves vitorlázó, aki a riói olimpián futamot is tudott nyerni.

„Jót tett az önbizalmamnak ez az olimpia. A játékok előtt eléggé tartottam a rajtoktól, de most láttam, hogy aki megdolgozik a jó rajtért, annak jó rajtja lesz. A sebességemmel is elégedett voltam, volt olyan nap, amikor én voltam a leggyorsabb”.

Érdi a vitorlásversenyek után, még a hazautazás előtt a férfi pólóválogatottnak is szurkolt. „Mivel megnéztem az éremfutamokat, sok más sporteseményre nem tudtam kimenni Rióban, csupán a magyar-brazil pólómeccsen voltam, ahol kiszurkoltuk a győzelmet” – mondta Érdi Mária.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top