Keresés
Close this search box.

Póta egy hajszálnyira volt a kvótától

blank

Annak ellenére, hogy Póta Georgina 2-0-ra vezetett, majd a harmadik játszmában ezt 9-6-ra tornázta fel, végül 4-2-re legyőzte a török Hu Melek a D tábla döntőjében, így egyelőre nem sikerült riói kvótát szereznie az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőtornáján, a svédországi Halmstadban.

A magyarok közül Póta, a torna tizedik kiemeltje szerepelt a legjobban a csütörtöki versenynapon, előbb megverte a bolgár Anelia Karovát, majd a fehérorosz Viktorija Pavlovicsot, a fináléban azonban alulmaradt, pedig ha nyer, riói kvótát szerzett volna.

Pergel Szandra az első fordulóban 4-3-ra megverte a cseh Hana Matelovát, a folytatásban azonban simán kikapott a kínai-német Shan Xiaonától. Lovas Petra már az első körben befejezte szereplését, miután 3-0-s vezetésről kikapott a lengyelek paralimpiai bajnokától, Natalia Partykától.

A három magyar férfi játékos ugyancsak már nyolcas táblája első fordulójában kiesett: Kosiba Dániel a negyedik helyen kiemelt horvát Andrej Gacinától kapott ki 4-1-re, Lakatos Tamás pedig a lengyel Jakub Dyjastól 4-2-re. Pattantyús Ádám némi meglepetésre maradt alul a nála gyengébben rangsorolt spanyol Alvaro Roblessel szemben, ráadásul úgy, hogy még játszmát sem sikerült nyernie.

A hat magyar pénteken ismét asztalhoz áll, ekkor kezdődnek a vigaszágas küzdelmek két 32-es táblán. Ezek szombati győztesei jutnak kvótához – a nőknél még plusz egy indulási jog is gazdára vár, miután csütörtökön a németek hármat nyertek, de egy nemzetből legfeljebb ketten juthatnak egyéni kvótához.

Pénteken 10 órakor kezdődnek a mérkőzések.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top