Keresés
Close this search box.

Mányoki Attila nyert Hongkongban

blank

Ázsia legnehezebb nyíltvízi erőpróbájának számító úszóversenyén a 41 éves magyar sportember, Mányoki Attila diadalmaskodott. A megmérettetésre a Dél-kínai-tengerben került sor.

Az extra teljesítményeivel nemzetközi hírnevet szerzett zalaegerszegi sportember beszámolója szerint 4 óra 23 perc alatt sikerült beérkeznie a Royal Hong Kong Yacht Club területén lévő célba.

A magyar hosszútávúszó legutóbb tavaly októberben a Hawaii-szigetek között található Molokai-csatornát úszta át csaknem tizenegy óra alatt. A Catalina-tengerszoros a negyedik állomása volt az Ocean’s Seven elnevezésű sorozatnak, amely a világ hét legnehezebben leküzdhető tengeri csatornájának meghódítását foglalja magába.

A 41 éves Mányoki az Északi-csatorna átúszását idén augusztus első felében szeretné teljesíteni, a Cook-szorost pedig 2017 februárjában. Az utolsó állomás a Gibraltári-szoros lesz számára. Mányoki 2013-ban a La Manche-csatornával kezdte, majd tavalyelőtt – a világon tizenharmadikként – sikerült átúsznia a japán Cugaru-csatornát, amelyet a természeti körülmények miatt a világ legnehezebb távjának tartanak.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top