Keresés
Close this search box.
paradicsomos fetasajtos omlett

3 isteni omlett, amit el kell készítened!

A tojás és az ebből készült ételek nemcsak táplálóak, rengeteg értékes mikro- és makronutriens van bennük, melyek megfelelő mértékben hozzájárulnak az egészségünk megőrzéséhez. A jóllakottság érzését pedig hosszú órákon át megőrzik. Kellő energiát adnak és még finomak is. Hoztam 3 nagyszerű receptet, melyek nemcsak gyorsak, rengeteg hozzávalóval és fűszerrel gazdagíthatóak.

Nincs másra szükséged, mint egy tapadásmentes serpenyőre, tojásra és számos színes, illatos feltétre, melyekkel megkoronázod az omletteket. Lássuk is a három kedvencemet!

Merj különböző ízű hozzávalókat használni, és ne félj az új ízektől. Sokszor abba a hibába esünk, hogy nem látunk tovább a szokásosan használt zöldségeknél, és leragadunk a paradicsom-paprika-uborka mesterhármasnál. Ez nagy hiba, mert rengeteg szuper íz van, amivel feldobhatjuk az étkezéseinket. Merjük ezeket használni!

Sajtos-bazsalikomos omlett

Hozzávalók:

  • 2-3 egész tojás
  • 30 gramm reszelt sajt
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • fokhagyma és lilahagyma
  • Kókuszzsír a sütéshez
  • 10 db. bazsalikomlevél

A tojásokat verd fel, keverd hozzá a tejszínt, majd a fűszereket. Vágd fel szeletekre a lilahagymát és egy kis zsiradékon süsd meg. Öntsd a tojásos keveréket egy kizsírozott serpenyőbe, szórd rá a reszelt sajtot, majd a bazsalikomleveleket. Süsd lassú lángon, amíg meg nem keményedik. Hajtsd félbe, és tálald friss zöldségekkel.

Paradicsomos-feta sajtos omlett

Hozzávalók:

  • 2-3 egész tojás
  • 30 gramm feta sajt
  • 4-5 szem koktélparadicsom
  • 4-5 szem olíva bogyó
  • 1 szál újhagyma
  • bors
  • fokhagyma
  • kókuszzsír a sütéshez

A tojásokat verd fel, keverd hozzá a fűszereket. Öntsd a keveréket egy kizsírozott serpenyőbe, és szórd rá a feta sajtot, az újhagymát, a félbe vágott paradicsomokat, majd a szintén félbe vágott olíva bogyókat. Süsd lassú lángon, amíg meg nem keményedik. Hajtsd félbe és tálald friss zöldségekkel. Pro tipp: a fekete olíva bogyó íze édesebb, kevésbé kesernyés, mint a zöld. Jobban harmonizál az omlettben a többi hozzávalóval.

Pikáns brokkolis omlett

Hozzávalók:

  • 2-3 egész tojás
  • 2 marék párolt brokkoli
  • 4-5 szem koktélparadicsom
  • 4-5 szem olíva bogyó
  • 1 marék kukorica
  • bors
  • fokhagyma
  • chili
  • kókuszzsír a sütéshez

A tojásokat verd fel, keverd hozzá a fűszereket. Pár perc alatt párold meg a brokkolit egy serpenyőben. Öntsd a keveréket egy kizsírozott serpenyőbe, és szórd rá a felvágott zöldségeket, kukoricát, a félbe vágott paradicsomokat, majd a szintén félbe vágott olíva bogyókat. Süsd lassú lángon, amíg meg nem keményedik. Hajtsd félbe, és tálald friss zöldségekkel. Pro tipp: a fekete olíva bogyó íze édesebb, kevésbé kesernyés, mint a zöld. Jobban harmonizál az omlettben a többi hozzávalóval.

Látod, nem is olyan bonyolultak! Egy-egy ilyen fogás 5-600 kalória között van, mely bőven belefér, ha aktívan töltöd a napod. Nem csak a sportolásra gondolok. Elmehetsz egy hosszabb sétára, de egy alaposabb takarítással és bevásárlással is rengeteg energiát használ fel a szervezeted. Ha szeretnéd mérsékelni a kalóriabevitelt, akkor készítsd 1 tojássárgájából és 2 fehérjéből az omletted. Használj alacsonyabb zsírtartalmú sajtokat, és már barátibb lesz.

Jó étvágyat kívánok a fogásokhoz!

Szerző és fotók: Palkó Noémi

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top