blank

Ezt nevezzük autóversenynek!

blank

Izgalmas hétvége áll a Hankook Racer Cup mezőnye mögött. A fiatal tehetségeket felsorakoztató széria versenyzőivel szinte minden megtörtént, ami egy autóversenyen megtörténhet: csaták, izgalmas előzések és balesetek tarkították a hétvégét.

Az új pályacsíkot mindenki izgatottan várta, a mezőny fülig érő szájjal versenyzett a mogyoródi pályán, hiszen nagyon jó az aszfalt tapadása és az új rázókövek is megkönnyítik az ívek használatát, ezáltal a stopper is jelentős javulást mutatott. Az erőviszonyok már a pénteki futamon kirajzolódni látszottak a Swiftesek között a Slovakiaring-i győztes Báldi Gergő ismét brillírozott, azonban végig nagy csatát vívott a második helyen végző Vogel Adriennel. A dobogó harmadik helyéért is komoly harc folyt Somogyi Márk és Kismarty-Lechner Gábor között, végül Gábor a Zengő Motorsport színeiben versenyző pilóta került ki győztesen.

A Lotusok versenyéből az előzetes várakozásoknak megfelelően György Anett rajt-cél győzelmet aratott. Igaz a fiatal hölgy beragadt a rajtban és a harmadik helyről kellett visszatornáznia magát az élre, Tomas Bizub és Ivan Lexa elé.

Egy nyugodtabb „bemelegítés” után egy balesetekkel tarkított másnap következett: A korai kezdés is megnehezítette a Hankook Racer Cup mezőnyének dolgát, a fordított rajtrácsnak köszönhetően már a rajtot követően megkezdődött a helyezkedés az előnyösebb pozíciókért, Kismarty-Lechner Gábor gyorsan az élre állt, amikor a Swiftes Krajnyák Petra egy nagyot esett a Mansell kanyarban. A baleset helyszínére nagy tempóval érkező többi versenyző sem úszta meg malőr nélkül, a dobogóra is esélyes Vogel Adrienn szintén visszacsúszott, az utolsó helyről kellett felküzdenie magát.

A safety caros eljárás újra megkeverte a lapokat, az újraindítást követően Kismarty-Lechner Gábor sokáig megőrizte elsőségét, mögötte Pap Viktor és Báldi Gergő ütközése miatt a bajnoki pontverseny élén álló Gergőnek búcsúznia kellett. Boldizs Bence dinamikus teljesítménnyel egészen a győzelemig küzdött, utána egy másodperces hátránnyal Kismarty-Lechner Gábor hozta be a Swiftet másodikként, a konstans jó köridőkkel autózó Vogel Adrienn előtt.

A végső küzdelemben ismét fordított rajtrács szerint indultak, a startot követő kanyarban Pap Viktor és Boldizs Bence rögtön össze is akadt, a kontaktot követően Bence autójának leszakadt a lökhárítója és felnyílt a gépháztetője, csodával határos módon versenytempóban teljesítette a nyitó kört. A leszakadt alkatrésze azonban nemcsak neki okozott fejfájást, a nyomukban autózó Kismarty-Lechner Gábor ráhajtott az elhagyott elemre, így visszaesett a nyolcadik helyre. Innen indult az igazi verseny, az első rajtrácsról startoló Takács Balázs egészen a verseny feléig megőrizte vezető helyét, amikor Báldi Gergő megelőzte őt. Kismarty-Lechner Gábornak sérült futóműve ellenére is sikerült az ezüstös pozícióban behoznia a Swiftet. Egy fair küzdelemben a dobogó harmadik fokára György Gábor állhatott. Az izgalmakban bővelkedő háromfutamos hétvége után a bajnoki pontverseny élén Báldi Gergő áll, őt Kismarty-Lechner Gábor, György Gábor, Pap Viktor, majd Vogel Adrienn követi.

A Lotusok versenyében György Anett remekelt, konstans teljesítményt nyújtva, három futamból-hármat megnyerve, egy hatalmas csatában taszította le Tomas Bizubot a dobogó legfelső fokáról és az abszolút pontverseny élére állt.

Június közepén a Pannóniaringen folytatódik az izgalmas küzdelem!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top