Keresés
Close this search box.

Nagy Norbi Pergusa-ban utolérhetetlen volt

Összehangolt csapatmunka, folyamatos felkészülés és edzés meghozta a hétvége eredményét!

 Összehangolt csapatmunka, folyamatos felkészülés és edzés meghozta a hétvége eredményét!

Nagy Norbert az MGS Racing Team és az RCM motorsport közös együttműködésében készült a pergusai versenyre.

Nagy Norbi Pergusa-ban az idei év utolsó ETCC versenyén megfoghatatlan volt.

Az év fordulatos volt számára, versenyzett Chevrolett Cruze S2000 -es versenyautóval – amivel szintén a zsebében tudhat egy franciaországi 3. helyezést. Majd egy WTCC futam SPA-ban, ahol szintén 3. lett TC2 kategóriában! De itt Pergusaban megkoronázta az évét, dobogó legfelső fokára állt SMT kategóriában mindkét futamon.

Már a pénteki szabadedzésen látható volt, hogy az autó, a SEAT LEON Super COPA és Norbi egymásra találtak. A teszteken a legjobb köridőket hozta kategóriájában és nem volt ez másként sem a szombati időmérőn! Kategória legjobb eredmény és összetett ötödik hely, magabiztos vasárnapi kezdést hozott magával.
Norbi, az időmérő után nyilatkozta ” Egy nagy baleset után újra indították a mezőnyt, majd sikerült mennem egy olyan időt, ami után nem forszíroztam tovább. Kijöttem és az autóban vártam, hogy megjavítja-e valaki az időmet. Nagyon feszült percek voltak. „

Vasárnap az első futamon a kategória első és az abszolut nyolcadik hely, jól hozta, a második futam kategória győzelmét. A fordított rajtrácsnak köszönhetően a második futamot az első rajtkockából kezdte, öt körön keresztül meg is tartotta elsőségét a további kategóriákkal szemben is. De ez pont elég volt arra, hogy az SMT mezőnyével szemben 20 másodperces előnyt kovácsoljon! Az abszolutban folytatott harcok az ötödik helyet hozták meg neki a kategória első hely mellett!
Verseny után kitörő örömmel nyilatkozta, ” Nagyon boldog vagyok, megcsináltuk!”

Forrás: NagyNorbiMEDIA

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top