
Táplálkozás
egészség
Miből, mennyit és miért?
Miből, mennyit és miért kell fogyasztanod azért, hogy egészségesen tudj élni? Miért kell megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékot bevinni? Pár bekezdésben most megpróbálok ezekre a ...
Simon Zsófia Viktória 2020.02.18.
egészség
Itt az ész a tét!
Tudtad, hogy a magas sóbevitel káros hatással van az agyra? A kutatás megközelítőleg egy évvel ezelőtt jelent meg, de az üzenete változatlan, és a fontossága ...
Simon Zsófia Viktória 2020.02.04.
AceszulfámK
Sunyi szörnyetegek – az édesítőszerek
Amióta diétára adtuk a fejünket, minden jöhet, amiben nincsen hozzáadott cukor. De mi a helyzet az édesítőszerekkel? A köztudatban az él, hogy ha édesítő van ...
Sportime 2019.12.30.
Folsav
A nélkülözhetetlen vitaminok
A vitaminok szerves vegyületek, amelyek nagyon fontosak a szervezetnek, mivel az alapműködéshez elengedhetetlenek. Szervezetünk nem tud eleget előállítani belőlük, így külső bevitelük szükséges.
Sportime 2019.12.30.
Táplálkozás
Hogyan tápláljuk a bélbaktériumainkat?
A mikrobiom… úgy veszem észre, hogy mostanában egyre több online felületen találkozni ezzel a kifejezéssel. Nagyon felkapták ezt a szót, sőt már van mikrobiomos tusfürdő ...
Sportime 2019.12.25.
növényi étrend
Minden, ami vegetarianizmus – és egy kis segítség, hogy mivel is pótolhatjuk az állati fehérjét
Sokat hallani manapság a vegetarianizmusról vagy a különböző „fajtáiról”. Pár évvel ezelőtt még csodabogárnak tartották azokat, akik nem voltak hajlandóak valami miatt állati eredetű termékeket ...
Sportime 2019.12.25.
Bécs
Bécsi üzemi konyhák az élelmiszerpazarlás ellen
Az élelmezési világnap alkalmából egy héten át az élelmiszerek megbecsülésére hívják fel a figyelmet mintegy hatvan üzemi nagykonyhán Bécsben. Az élelmiszerhulladék csökkentéséhez ugyanis a vendégek ...
Simon Zsófia Viktória 2019.10.18.
egészség
A szülőknek segít elkészíteni az uzsonnát a SPAR programja
A több szakmai partnerszervezet közreműködésével megvalósuló országos kampány célja az egészségtudatos táplálkozás népszerűsítése a legfiatalabbak körében. A SPAR októbertől másfél hónapos akciót és versenyt indít, ...
Simon Zsófia Viktória 2019.10.18.
egészség
Ezt a szendvicset imádják leginkább a magyarok
Egy szendvics bármely étkezésre jó választás lehet, a gyerek uzsonnásdobozából sem hiányozhat, a magyarok fele pedig minden nap fogyasztja. Szeretünk új ízeket kipróbálni, ám a ...
Simon Zsófia Viktória 2019.09.25.
egészség
A kenyér minősége már jobban számít az árnál
Az árnál fontosabb a kenyér minősége a magyar fogyasztók többségének – derül ki a JÓkenyér országos, a felnőtt magyar lakosság (18+ évesek) körében, ezer fő ...
Simon Zsófia Viktória 2019.06.26.
egészség
Még az édes is sós
A sótlan ételeket ízetlennek tartjuk, sokunk kezében pedig már az első falat előtt ott a sószóró – derült ki a Kométa Mindennapok felmérésből. Így nem ...
Simon Zsófia Viktória 2019.06.21.
egészség
55 tonnával kevesebb só egy év alatt
Jelentősen csökkentette termékei közel 70 százalékának sótartalmát a Kométa, miközben azok ízélménye változatlan maradt. A sócsökkentési programnak köszönhetően az élelmiszergyártó az egy évvel ezelőtti bejelentés ...
Simon Zsófia Viktória 2019.05.07.
Aktuális lapszámunk
Címkék
asztalitenisz (130) atlétika (143) Babos Tímea (240) Bajnokok Ligája (165) Birkózás (143) Bécs (189) egészség (502) Európabajnokság (173) Ferencváros (116) ferrari (134) forma 1 (1129) Futball (687) futás (262) Hosszú Katinka (186) hungaroring (176) Jégkorong (146) kajakkenu (138) karate (159) kickbox (196) kosárlabda (164) kézilabda (435) Lewis Hamilton (165) magyar labdarúgóválogatott (148) Max Verstappen (117) Mercedes (241) motorsport (138) Opel Dakar Team (132) Rali Világbajnokság (122) Rendezvény (135) rio 2016 (373) sport (437) Sportime Magazin (128) szabadidősport (242) Szalay Balázs (126) tenisz (407) táplálkozás (150) Video (247) világbajnokság (162) Világkupa (129) vitorlázás (219) vívás (174) vízilabda (192) Érdi Mária (124) életmód (391) úszás (336)