Keresés
Close this search box.

Táplálkozás

Fotó: unsplash.com
egészség

Miből, mennyit és miért?

Miből, mennyit és miért kell fogyasztanod azért, hogy egészségesen tudj élni? Miért kell megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékot bevinni? Pár bekezdésben most megpróbálok ezekre a ...
Fotó: unsplash.com
egészség

Itt az ész a tét!

Tudtad, hogy a magas sóbevitel káros hatással van az agyra? A kutatás megközelítőleg egy évvel ezelőtt jelent meg, de az üzenete változatlan, és a fontossága ...
blank
AceszulfámK

Sunyi szörnyetegek – az édesítőszerek

Amióta diétára adtuk a fejünket, minden jöhet, amiben nincsen hozzáadott cukor. De mi a helyzet az édesítőszerekkel? A köztudatban az él, hogy ha édesítő van ...
blank
Folsav

A nélkülözhetetlen vitaminok

A vitaminok szerves vegyületek, amelyek nagyon fontosak a szervezetnek, mivel az alapműködéshez elengedhetetlenek. Szervezetünk nem tud eleget előállítani belőlük, így külső bevitelük szükséges.
Pixabay.com
Táplálkozás

Hogyan tápláljuk a bélbaktériumainkat?

A mikrobiom… úgy veszem észre, hogy mostanában egyre több online felületen találkozni ezzel a kifejezéssel. Nagyon felkapták ezt a szót, sőt már van mikrobiomos tusfürdő ...
blank
növényi étrend

Minden, ami vegetarianizmus – és egy kis segítség, hogy mivel is pótolhatjuk az állati fehérjét

Sokat hallani manapság a vegetarianizmusról vagy a különböző „fajtáiról”. Pár évvel ezelőtt még csodabogárnak tartották azokat, akik nem voltak hajlandóak valami miatt állati eredetű termékeket ...
Fotó: PID Furthner
Bécs

Bécsi üzemi konyhák az élelmiszerpazarlás ellen

Az élelmezési világnap alkalmából egy héten át az élelmiszerek megbecsülésére hívják fel a figyelmet mintegy hatvan üzemi nagykonyhán Bécsben. Az élelmiszerhulladék csökkentéséhez ugyanis a vendégek ...
blank
egészség

A szülőknek segít elkészíteni az uzsonnát a SPAR programja

A több szakmai partnerszervezet közreműködésével megvalósuló országos kampány célja az egészségtudatos táplálkozás népszerűsítése a legfiatalabbak körében. A SPAR októbertől másfél hónapos akciót és versenyt indít, ...
blank
egészség

Ezt a szendvicset imádják leginkább a magyarok

Egy szendvics bármely étkezésre jó választás lehet, a gyerek uzsonnásdobozából sem hiányozhat, a magyarok fele pedig minden nap fogyasztja. Szeretünk új ízeket kipróbálni, ám a ...
blank
egészség

A kenyér minősége már jobban számít az árnál

Az árnál fontosabb a kenyér minősége a magyar fogyasztók többségének – derül ki a JÓkenyér országos, a felnőtt magyar lakosság (18+ évesek) körében, ezer fő ...
blank
egészség

Még az édes is sós

A sótlan ételeket ízetlennek tartjuk, sokunk kezében pedig már az első falat előtt ott a sószóró – derült ki a Kométa Mindennapok felmérésből. Így nem ...
blank
egészség

55 tonnával kevesebb só egy év alatt

Jelentősen csökkentette termékei közel 70 százalékának sótartalmát a Kométa, miközben azok ízélménye változatlan maradt. A sócsökkentési programnak köszönhetően az élelmiszergyártó az egy évvel ezelőtti bejelentés ...
Scroll to Top