Fotó: Facebook (Magyar Röplabda Szövetség)

„Nem veszíteni megy a csapat”

Fotó: Facebook (Magyar Röplabda Szövetség)

Sok fiatal és új játékossal, valamint alapemberek nélkül készül a hétvégén rajtoló Európa Ligára a címvédő magyar női röplabda-válogatott.

Jan De Brandt szövetségi kapitány a keddi nyíregyházi sajtótájékoztatón elmondta, a válogatottnak idén a szeptemberi Európa-bajnoki selejtező a legfontosabb, így az Európa Liga csak második a sorban. A keretből több kulcsjátékos, például Dobi Edina, Horváth Dóra, Sándor Renáta és Liliom Rita is hiányozni fog, a helyükre behívott fiatal játékosoknak viszont megadják az esélyt arra, hogy megmutathassák tudásukat, később pedig akár meghatározó tagjaivá válhassanak a válogatottnak.

A keretben helyet kapott Bleicher Réka (Jászberény), Lakatos Enikő és Leidgeb Noémi (mindketten UTE), Pintér Andrea (Jászberény) és Szpin Renáta (Linamar BSE).

A kapitány szerint nem lesz könnyű mérkőzéseket nyerni ilyen körülmények között, de a csapat mindent meg fog tenni a győzelemért. „Nem veszíteni megy a csapat erre a tornára” – erősítette meg Jan De Brandt.

A spanyolországi felkészülési mérkőzésekről a szövetségi kapitány elmondta, hogy a házigazda elleni utolsó találkozóját megnyerte a csapat, ez a teljesítmény bizakodásra adhat okot egy sikeres Európa Liga-szerepléshez.

Szakmáry Gréta kiemelte, a sok edzőmérkőzés összerázta a csapatot, a spanyolok elleni győzelem pedig tökéletes alap arra, hogy a válogatott sikerrel indítsa el a Európa Ligát.

Az Európa Ligában a román, a görög és a szlovén együttes lesz a magyar válogatott ellenfele, az első tornát a hétvégén Nyíregyházán rendezik, míg a másodikat június 9. és 11. között Görögországban. A három csoportból a győztesek és a legjobb csoportmásodik jut tovább.

A nyíregyházi torna egyben csarnokavató is lesz, pénteken a Bujtosi Szabadidő Csarnokot Continental Arénára nevezik át.

Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, az Európa Ligamérkőzésekre az elővételben és az online jegyvásárlás alapján eladható jegyek hetven százalékát már értékesítették, jelenleg körülbelül még hatszáz belépő várja gazdáját.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top